Veel gestelde vragen
Het gaas wat voor de vliegenmaskers wordt gebruikt is 100% UV-beschermend en zeer fijnmazig. Zo houdt het zowel UV-straling buiten als de kleinste insecten.
Lycra is een dunne, rekbare en goed ademende stof. Zelfs als ermee het masker om gereden wordt, ontstaan er geen zweetplekken onder het masker. Paarden krijgen het dus niet warm door het dragen van een lycra vliegenmasker.
Ja dat kan. Echter een handwasje op 30 graden is ideaal voor lycra. Het masker kan met water en eventueel paardenshampoo gewassen worden. Wasmiddel voor mensen is niet aan te raden. Goed uitspoelen is het belangrijkste.
Er zijn twee type maskers. Het Imkermasker en het Twee-ogen-masker. De keuze voor het model is compleet afhankelijk van de voorkeur. Beide maskers houden de vliegen weg van de ogen en houden UV-straling tegen. Het Imkermakser is extra luchtig en het Twee-ogen model zit het best aaneengesloten aan het hoofd van jouw paard.
Het masker schuif je over het hoofd heen. In tegenstelling tot veel andere type vliegenmaskers zit het niet met klittenband vast. Het masker zit hierdoor als een tweede huid om het hoofd van jouw paard heen. Vliegen maken geen schijn van kans meer om door kieren of gaten onder het masker door te kruipen!
Het compressiemasker wordt vaak ingezet om medische redenen, bijvoorbeeld voor het op zijn plek houden van verband. Daarnaast is het masker handig als je het hoofd schoon wilt houden voor een wedstrijd of fotoshoot. Tot slot is het bruikbaar om de outfit van je paard te perfectioneren.
De grote neusflap is het meest geschikt voor paarden met een brede bles of een compleet roze neus die vaak verbrand. Voor paarden met een smalle bles of een klein roze gedeelte op neus is een kleine neusflap voldoende om het te beschermen tegen de zon.